Wasmiddelen & was advies
BeOne heeft een complete lijn aan wasmiddelen en onderhoudsproducten voor wol, cashmere, alpaca, merino, mohair, dons, katoen, linnen, ramie, zijde, cupro, lyocell en viscose. Onze vloeibare wasmiddelen zijn BeOne shampoo wol, BeOne shampoo katoen/linnen en BeOne shampoo zijde. Het zijn uitgebalanceerde wash & care producten met natuurlijke ingrediënten en ze zijn biologisch afbreekbaar. Daarnaast is er de onmisbare wolkam/pilkam voor het ontpillen van wollen kledingstukken, uitgevoerd in blank hout.
Wolwasmiddel – wash & care voor wollen breisels
Hoe was ik mijn wollen trui? Het is een vaak voorkomende vraag en terecht. Wol verdient zorgvuldige reiniging of je het nu voorzichtig met de hand wast of op een speciaal wolwasprogramma.
BeOne shampoo wol is het perfecte wolwasmiddel, omdat het wollen vezels beschermt, voedt en in vorm houdt. Je reinigt er alle soorten wol mee: cashmere, alpaca, merinowol, mohair, maar ook donsvezels.
Premium knitwear is een categorie vol met luxe wollen breisels, zoals truien als vesten.
Hoe was je een wollen trui?
Was wol zo min mogelijk en op koude temperatuur, liever laat je haar zoveel mogelijk luchten. Kleding van wol is namelijk vuilafstotend en zelfreinigend. Als je haar te luchten legt (niet ophangen!) is een wollen trui meestal voldoende opgefrist, maar soms is een wolwasje niet te voorkomen. Je wast een wollen kledingstuk voorzichtig op de hand in een koud sopje met een paar druppels wolwasmiddel. Wring wol nooit uit, want dan vervilt het. Je knijpt het zachtjes droog en rolt de wollen trui in een handdoek om het ergste vocht eruit te halen. Daarna leg je het te drogen. Controleer altijd het wasvoorschrift,op het label, want er zijn ook wollen breisels die je op een speciaal wolwasprogramma in de wasmachine mag wassen.
Pilkam/wolkam – houten kammetje om wol te ontpillen
De
wolkam of
pillenkam is een onmisbare hulp voor wollen kledingstukken. Het is
normaal dat een
wollen trui gaat
pillen en de wolvezels pluisjes vormen, vooral op plekken waar wrijving is. De plekken waar een trui eerder gaat pillen is bij de manchet, de boord, oksel en op plaatsen waar een wollen kledingstuk contact maakt met bijvoorbeeld een broek of schoudertas. Je verwijdert deze kleine pluisjes eenvoudig en veilig met de houten
BeOne pilkam. Door het pilkammetje voorzichtig langs het breisel te schuren, neemt het overtollige pluisjes mee. Zo ziet je wollen kledingstuk er weer als
nieuw uit.
Wasmiddel voor katoen, linnen en ramie
BeOne shampoo katoen wast kleding van natuurlijke vezels (katoen, linnen en ramie) die in de wasmachine mogen worden gewassen en op hoge temperatuur gestreken. Deze stoffen zijn krimp- en kreukgevoelig en hebben daarom ook een wasmiddel nodig die het natuurlijke materiaal in haar waarde en vorm laat.
Hoe was je linnen en katoen?
Katoen, linnen en ramie (het zusje van linnen uit vezels van de brandnetelfamilie) mogen in de wasmachine gewassen op een speciaal wasprogramma. Lees het waslabel altijd zorgvuldig voor de juiste temperatuur en stop het wasgoed binnenstebuiten in de trommel. Katoen mag heter gewassen dan linnen en ramie en haal katoenen en linnen kleding altijd direct uit de wasmachine want het kreukt snel. Linnen en katoenen blouses droog je op een hanger en strijk je binnenstebuiten.
Wasmiddel voor zijde, cupro, lyocell en viscose
BeOne shampoo zijde is een zacht wash & care product voor
delicate stoffen. Dit zijde wasmiddel is niet alleen voor natuurlijke zijde (van de cocon van de zijderups), maar ook voor kunstmatig geproduceerde natuurlijke vezels als cupro, lyocell, Tencel en viscose.
Hoe was je delicate stoffen als zijde?
Zijde is sterker dan je denkt, maar in natte staat is het kwetsbaar. Je wast een zijden blouse met de hand in een koud sopje met een paar druppeltjes zijdewasmiddel. Dit zachte materiaal is niet kleurvast dus je mag haar niet te lang in het sopje laten slaan en uitwringen is uit den boze. Je rolt je kledingstuk van zijde beter in een handdoek en drukt zo voorzichtig het meeste vocht eruit. Daarna laat je haar liggend drogen.
Lyocell en viscose hebben hun eigen wasvoorschrift
Lees het waslabel voor cupro, lyocell, Tencel en viscose nauwkeurig. Ieder materiaal heeft zijn eigen was temperatuur en manier van drogen. Lyocell mag bijvoorbeeld wél in de droger (op lage temperaturen met een toegevoegde handdoek) want droog wordt Lyocell anders hard. Viscose wordt juist hard als het nat is en krimpt dan fors. Door het viscose kledingstuk na het (hangend) drogen te strijken, wordt het weer zacht en strijk je het terug in model.
Meer lezen over materiaal, reiniging en drogen?
Lees ook ons
blog Was advies & onderhoudstips waar we alle informatie over de meest voorkomende materialen, herkomst & onderhoud uitgebreid voor je op een rijtje hebben gezet.
'Met de wasmiddelen en tips van BeOne wordt wassen een (ge)makkie!'