Shopping bag
Menu sluiten

  Klantenservice

  Onze winkels Klantenservice
  Filters
  Trend: de Spencer

  Trend: de Spencer

  Was de spencer in de tachtiger jaren vooral een klassiek en stijfjes kledingstuk; anno 2021 is het een major trenditem. Dat wil je!


  Wat is een spencer?

  De spencer, een mouwloze trui die ook wel debardeur wordt genoemd, deed zijn entree rond 1800. Leuk weetje: De naam 'spencer' komt van George John, tweede Earl Spencer viscount Althorp (1758-1834), wie op een jachtpartij een jaspand werd afgeschoten, met de spencer tot gevolg. 


  De spencer als trend

  Deed de spencer je nog denken aan je grootvader? Dat beeld verbleekt bij de intrede van de nieuwe spencer trend. Met een voorzichtig begin in de afgelopen winter en na een zomerse variant - de mouwloze trui - zet de trend in najaar/winter 2021 volledig door. Geen wonder, want de spencer is vernieuwend, praktisch en geeft je outfit een extra accent. Bovendien draagt een blouse zoveel comfortabeler en luchtiger onder een spencer dan onder een trui. Eens?! De spencer komt in tal van vormen en maten: met col of v-hals, aangesloten of juist wijd en heuplang met boord tot langere modellen.


  Hoe combineer je de spencer?

  Hoe je de spencer combineert is echt niet zo moeilijk. Een oversized model vraagt om een aangesloten broek. Dat mag best een flared model zijn zolang heupen en bovenbeen aangesloten zijn. De truc is om wijd met smal te combineren en andersom. Dat is geen wet, dat laat jou simpelweg het mooist tot je recht komen. Easy as that!


  Draag een riem op je spencer

  Trend-op-trend-tip

  Draag een tailleriem over je spencer. Met een accent op je taille kun je de spencer heel goed combineren op een wijdere broek of, ook mooi, een plissé rok!


  Giulia e tu spencer
  JANE LUSHKA
  Shop nu
  Emotions spencer
  EMOTIONS
  Shop nu
  Be One spencer
  BE ONE
  Shop nu
  Luisa Cerano spencer
  LUISA CERANO
  Shop nu
  Giulia e Tu spencer
  GIULIA E TU
  Shop nu
  Giulia e tu spencer
  GIULIA E TU
  Shop nu
  OUI spencer
  OUI
  Shop nu
  KYRA spencer
  KYRA
  Shop nu

  Love Story: de spencer en de blouse

  Een grote pre van de spencer; hij laat die mooie blousemouw prachtig uitkomen. En wat zijn de mouwen dit seizoen mooi! Pofmouwen,  mouwen met plissé of ruches. Ze zijn een match made in heaven met de spencer! Benieuwd naar de mooiste blouses?


  De mooiste blouses

  Terug naar boven Divide

  We gebruiken cookies (instellingen) om je de beste ervaring te bieden.