Shopping bag
Menu sluiten

    Klantenservice

    Onze winkels Klantenservice
    Premium Knitwear

    Premium Knitwear

    18 Producten gevonden
    Tonen
    Sorteren
    Filters
    Filters

    Luxe knitwear

    De winter is niet compleet zonder een warme trui of behaaglijk vest. Niet alleen voor de warmte en het comfort; anno 2024 scoort knitwear ook hoog op de trendladder. Geen wonder, want de variatie in stijlen is groter dan ooit: van de klassieke camel trui met kasjmier tot aan de chunky trui met royale pofmouwen in onregelmatig slubgaren. Wolkwaliteiten worden ook steeds beter, luxer en verfijnder. Truien en vesten van de mooiste kwaliteit garens verdienen een exclusieve plek in de categorie premium knitwear. Een trui of vest uit deze categorie wordt zeker je favoriete kledingstuk!

    Welke wol kies jij: merino, mohair, alpaca of cashmere?

    Een wollen kledingstuk heeft veel voordelen en is onmisbaar in iedere zomer- en wintergarderobe. Wol reguleert de temperatuur van je lichaam en ze beschermt tegen warmte en kou. Naast verschillen in breisels, materialen en eigenschappen bestaan er diverse soorten wol (blends). De meest comfortabele en duurzame wolsoorten zijn: merino, mohair, alpaca en cashmere.

    Merino is een gladde sterke wol en bijzonder warmte regulerend. Deze zachte wol van het merino schaap kriebelt niet en houdt je lichaam droog en warm. Het is de ideale wolsoort voor een actieve levensstijl. Merinowol is een echte comfortabele allrounder in jouw kledingkast.

    Mohair is de glanzende, veerkrachtige (vormvaste), duurzame en zachte wol van de (angora) geit. Deze fijne wol is fluweelzacht. Aaibaar, warm en ademend - mohairwol komt in diverse diktes voor, maar is altijd sterk, licht en luchtig. Een droom om te dragen en bijzonder slijtvast.

    Alpaca is een sterke hypoallergene wolsoort (afkomstig van de alpaca). Naast dat het super zacht en licht is, is alpacawol waterafstotend en drie keer zo sterk als normale wol. Geen gekriebel dankzij de afwezigheid van lanoline, maar wel zijdezachte warmte. Wij willen alpaca!   

    Ten slotte cashmere (of kasjmier): deze wol van de (kasjmir)geit is een genot om te dragen. Luxe, zacht, glanzend en sterk is cashmere de koningin onder de wol! Naast haar comfortabele warmte is ze ook nog eens slijtvast. Omdat cashmere wol van de ondervacht van de geit komt, is de productie intensief en kostbaar. Wie casjmier eenmaal heeft gedragen, wil nooit meer anders.

    Breisels in alle soorten en merken

    Knitwear is er in alle soorten breisels, modellen en materialen. Onze geweldige merken Inti en Moscow hebben bijvoorbeeld mooie grof gebreide truien, sjaals en mutsen. Inti is een duurzaam merk dat haar wollen knitwear laat produceren door lokale breisters In Ecuador. Liefdevolle ambacht gaat hand in hand met duurzaamheid. Houd je meer van fijne en luxe breisels? Dan zit je bij Luisa Cerano en Rosemunde helemaal goed. Wil je graag unieke breisels van topkwaliteit, dan kies je voor Marc Cain. En ben je op zoek naar de perfecte basic wollen trui, kijk dan bij No Man's Land, Giulia e Tu en Be One

    Met onze collectie merken kies je voor comfortabel en duurzaam.

    Terug naar boven Divide

    We gebruiken cookies (instellingen) om je de beste ervaring te bieden.