Shopping bag
Menu sluiten

    Klantenservice

    Onze winkels Klantenservice
    Filters
    Wat draag je als bruiloftsgast?

    Wat draag je als bruiloftsgast?

    The wedding season is weer gestart tegelijk met het zonnetje. Bruiloften betekenen liefde, verbinding en trouwfeesten, maar wat trek je aan (en wat niet)? Met deze tips ben jij altijd de perfect geklede bruiloftsgast en staat de bruid nog steeds in de spotlights.

    Wedding season – what to wear?

     
    Vind jij bruiloften ook zo’n uitdaging omdat je niet weet wat je aan moet? Misschien val je niet graag op, maar je wilt ook niet uit de toon vallen. Niets is zo erg als over- of underdressed op een feest verschijnen, toch? Daarom nemen we je mee langs de belangrijkste do’s & dont’s qua feestelijke outfits en als bonus draag je jouw nieuwe feestjurk of pak gewoon lekker door na de grote dag. It’s that simple!




    Bruiloftsgast - kraak de dresscode

     
    Een bruiloft start met een uitnodiging – een prachtige kaart of een link naar een persoonlijke website – en daar vind je alles wat je moet weten als genodigde. Tegenwoordig zie je vaak thema-bruiloften met een dresscode of een kleurthema en dat is fijn (want duidelijk). Maar wat betekenen al die dresscodes? Op Dresscode.nl lees je alles over geschikte kleding voor een trouwerij. Van Cocktail, Black Tie, Casual Chic, Summer Chic tot Tenue de Ville. Laat je daarna betoveren op onze thema pagina bruiloft in ons Lookbook en vind je ideale feestelijke outfit.
     

    De gouden regel(s) – het bruidspaar is de baas

     
    Is er een stijlcode? Volg deze op. Het bruidspaar heeft niet zomaar een dresscode verzonnen, zij vinden dat mooi. Een gewenste kledingstijl negeren getuigt van weinig respect en het is de dag van de tortelduifjes. Een andere onuitgesproken regel is de bruid niet overschaduwen – zij heeft op deze speciale dag het recht om te stralen en in het middelpunt te staan samen met haar kersverse echtgenoot. Dus je draagt géén witte jurk, korset-achtige prinsessenjurk met baleinen en geborduurde parels op kant (ik waarschuw je, want je speelt met vuur!).
     

    ‘Something old, something new, something borrowed, something blue’

     
     
    Dit is niet alleen een prachtig versje voor de bruid, maar ook als gast haal je er gepaste inspiratie uit. Vintage sieraden en accessoires zijn een verrijking van je outfit en niemand heeft hetzelfde als jij. Denk aan een handtas, strikceintuur, een halsketting of armbanden. Jouw feestelijke jurk of broekpak koop je lekker nieuw, dat is het leuke van trouwerijen, je mag uitbundig shoppen!
     

    ‘Dare to share’

     
     
    Het is ook dé gelegenheid om die prachtige (geleende) familiesieraden te dragen. Die kleine zilveren oorknopjes of hangers, maar ook de Jugendstil broche van oma of de ring van je moeder. Het geeft deze speciale dag nog meer lading. En wist je dat blauw een ideale (want fris, neutraal en formeel) kleur is voor de bruiloftsgast? Niet alleen jouw jurkje, maar ook het pak (overhemd + jasje) van je partner. Zo loop je zeker geen blauwtje.
     

    1. De klassieke bruiloftsgast

     
    Houd jij van een klassieke kledingstijl? Draag je graag kleding van hoge kwaliteit en ga je voor chique, tijdloos en zachte neutrale kleuren? Dan ben jij de gedroomde gast. Je houdt van nature al van een geklede look en je hebt vast al het één en ander in je kast hangen dat voldoet. Maar je koopt uiteraard iets nieuws en we hoeven jou weinig te vertellen over wat geschikt is en wat niet. Het mooie is dat je jouw feestelijke kledingstuk gewoon blijft doordragen als onderdeel van een rustigere outfit op je werk of op één van jouw vele feestjes.
     
    Kleed jij je daarentegen normaal graag wat eenvoudiger maar schaf je voor deze bijzondere gelegenheid graag iets bijzonders aan, laat je dan door de volgende looks inspireren. Wat denk je van een klassieke kokerjurk, blouse + pantalon, een fraaie blazer & pantalon of een A-lijn jurkje? Je kiest hoogwaardige stoffen in neutrale kleuren. Van donkerblauw, grijs, camel, zand, ivoor, blush tot zwart en offwhite. Je sieraden zijn subtiel en nooit over-the-top. Als je al een print draagt dan is ze ingetogen. Uiteraard draag je graag een hakje of een ballerina en je tas is minimalistisch. Jouw keuze is reuze.

     
    Marivie slinky jumpsuit
    Marivie
    Shop nu
    KYRA jurk jacquard Sarina
    KYRA
    Shop nu
    Swing jurk mouwloos lurex
    Joseph Ribkoff
    Shop nu
    Swing jumpsuit satijn strikceintuur
    Joseph Ribkoff
    Shop nu
    KYRA jurk met structuur
    KYRA
    Shop nu
     
     

    2. De casual chic bruiloftsgast

     
    Doe maar gewoon dan doe je al gek genoeg. Als dit jouw motto is en je van comfortabele kleding houdt dan zit jouw oplossing in één chique kledingstuk en een verzorgde look. Je wilt je graag goed voelen in kleding, niet te opgeprikt en zeker niet oncomfortabel. Tegelijk wil je ook goed voor de (grote) dag komen en je graag kleden volgens de dresscode. Ga voor een ton sur ton outfit, of één kledingstuk in een kleur. Pastelkleuren zijn perfect voor een bruiloft, maar draag je liever een donkere kleur, bewaar die dan voor een pantalon, rok of broek (of in een fijne print met lichtere kleuren).
     
    Ga voor een fraaie blouse op een pantalon of slank gesneden broek, denk aan satijn of een printje, maar ook een uni jersey jurk (of met fraaie print) behoort tot de opties. Combineer een luxe top met met een printbroek + hakken. En wist je dat een jersey blazer zalig draagt en toch net die geklede look creëert? Vergeet een klein tasje en subtiele sieraden niet en plan die kappersafspraak op tijd. Je zal je feestelijke outfit (of delen ervan) vaker gaan dragen, want je koopt niet graag iets voor één keer.

     
    Louis and Mia crepe jurk multiflower
    Louis and Mia
    Shop nu
    Beaumont pak papaya
    Beaumont
    Shop nu
    No Man's Land slinky jurk retroprint
    No Man's Land
    Shop nu
    Caroline Biss silky rok flower
    Caroline Biss
    Shop nu
    Caroline Biss palazzo broek
    Caroline Biss
    Shop nu
     
     

    3. De fashionista bruiloftgast

     
    Jij houdt van mode en loopt altijd voor op de laatste trends. Fashion gaat voor jou boven alles en een bruiloft is voor jou het feest der feesten en je geniet intens van de voorpret. Jouw outfit zal uniek en opvallend zijn. Of je nu van vintage houdt of het nieuwste van het nieuwste (of een mix), jij zal in een fantastische jurk of opvallend (broek)pak verschijnen. Je kent de dresscode; jouw feestelijke outfit is feminien met precies genoeg bloot om stijlvol te blijven. Kleurrijk & uitgesproken en altijd met respect voor de bruid.
     
    Oogstrelende prints en gedurfde kleuren zijn jouw afdeling of een outfit in één kleur met een statement-piece. De pasvorm is altijd leidend, net als het materiaal en de afwerking. Dat kan zowel een kledingstuk zijn als een tas, sieraden of killer Heels. Je draagt je avond- of cocktailjurk of statement pak misschien alleen vandaag, maar dat heb je er graag voor over. Al is de kans groot dat je jouw pak blijft dragen, als pantalon met een andere top of blazer met jeans. Styling is sowieso jouw ding, dus dat komt wel goed. Jij maakt van een nachtvlinder outfit moeiteloos een Ibiza chique stijltje.

     
    Caroline Biss jumpsuit
    Caroline Biss
    Shop nu
    Luisa Cerano broek
    Luisa Cerano
    Shop nu
    Kyra jurk floral print Kim
    KYRA
    Shop nu
    Summum silky jurk off-shoulder
    Louisa Cerano
    Shop nu
    Ana Alcazar slinky jurk fancy print
    Ana Alcazar
    Shop nu
     
     

    It’s all about the details – tips voor de kleinere beurs

     
    Wist je dat je ook mooie feestelijke kleding kunt huren? Dit kan bij Circlecloset (ook voor designertassen!). Met zorgvuldig gekozen accessoires, bijvoorbeeld een fantastische tas of een artistieke ketting, geef je een feestelijke outfit direct een upgrade. En wanneer je investeert in een mooie jurk of broekpak en in je achterhoofd houdt hoe je haar kunt stylen (lees: vaker blijft dragen), dan wordt een grote uitgave kleiner. Denk vooruit en weet dat een mooie jurk of blazer een eerder ingetogen outfit een luxe make-over geeft. Als je daarbij neutrale & betaalbare schoenen en sieraden kiest valt het niet speciaal op dat ze minder kosten. Het key-item zet de toon en de rest volgt. En onderschat nooit een verzorgde look; een passend kapsel, fraaie make-up en nagels. Je bent je eigen visitekaartje!
     

    'Let’s get this party started!'

     

    Terug naar boven Divide
    Cookies

    We gebruiken cookies (instellingen) om je de beste ervaring te bieden.