Shopping bag
Menu sluiten

  Klantenservice

  Onze winkels Klantenservice
  Filters
  De kunst van de driekleurenregel

  De kunst van de driekleurenregel

  Heb je je ooit afgevraagd waarom sommige outfits direct je aandacht trekken, terwijl andere je onberoerd laten? De kans is groot dat de driekleurenregel hier een rol speelt. Lees hoe jij er je voordeel mee kunt doen!


  Hoe vaak sta jij voor je kledingkast, denkend "Wat moet ik aan?" Je bent niet de enige. Gelukkig is er een simpele regel die je kan helpen: de driekleurenregel. Deze regel zegt dat een outfit het mooist is als je niet meer dan drie kleuren gebruikt, inclusief je accessoires en schoenen.

  Als je dit blog hebt gelezen, weet je meteen waarom sommige outfits je aandacht trekken en andere niet. Doe er je voordeel mee!
  De driekleurenregel: Jouw secret hack

  Wist je dat ons oog moeite heeft met te veel kleuren tegelijk? Te veel verschillende kleuren in een outfit kunnen dus al snel te druk 'ogen'. Ons brein verwerkt dat niet goed. 


  Zie de driekleurenregel niet als een beperking, maar als een springplank voor jouw creativiteit. Het is een fantastische manier om kleur in je garderobe te brengen zonder overweldigd te raken. Door je te beperken tot drie kleuren, zorg je voor rust en eenheid in je outfit. Het gaat erom kleuren te kiezen die goed bij elkaar passen. Meestal tellen zwart en wit niet mee als kleuren, maar soms wel. Dat hangt echt af van je outfit. Als je bijvoorbeeld een outfit hebt met alleen zwart, grijs en wit, dan tellen deze wel mee.


  ROOD-WIT-ZWART
  Shop nu

  DENIMBLAUW-WIT-CAMEL
  Shop nu

  CAMEL-BISCUIT-BLEU
  Shop nu

  KAKI-WIT-BLAUW
  Shop nu

  GROEN-WIT-DONKERBLAUW
  Shop nu

  ZWART-OFFWHITE-ORANJE
  Shop nu

  ZAND-WIT-BLAUW
  Shop nu

  BLEU-OFFWHITE-COGNAC
  Shop nu

  Elegant in neutralen - óók dat kan in de driekleurenregel

  3 Kleuren kunnen ook 3 tinten in dezelfde kleur zijn. Een outfit in denim nuances bijvoorbeeld. Liefhebbers van neutralen kunnen ook opgelucht adem halen, want ook een ton sur ton outfit in wit- of zandtinten valt binnen de driekleurenregel. Kijk maar eens:  Het mooie is dat de driekleurenregel voor iedereen werkt. Zie deze twee outfits hieronder, die door de tas en schoenen in contrastkleur de perfecte finishing touch krijgen. Terwijl je zelf misschien eerder zou kiezen voor een witte slipper of sneaker, voegt de cognac kleurige schoen, samen met de bijpassende tas van By-Bar, de juiste vibe toe.   De driekleurenregel in jouw leven

  De driekleurenregel is eigenlijk niet echt een regel, maar meer een 'formule' die je kunt - maar niets móet - gebruiken om moeiteloos outfits te combineren met wat je in je kast hebt hangen. De formule is super handig voor als je al snel over de top gaat in kleurgebruik. Maar ook als je vaak voorzichtig kiest voor minimaal kleurgebruik in outfits is het juist een uitdaging om meer spanning te creëren met een derde kleur. Wees niet bang, dat mag gewoon een accentkleur zijn, denk aan schoenen, een tas, riem of sjaaltje. Je hele outfit hoeft absoluut niet op de schop! Maar die derde kleur maakt het verschil tussen een alledaagse en een sprankelende set. 


  Een print met meer dan drie kleuren? laat dat het stralende middelpunt zijn. Houd de rest van je outfit binnen de driekleurenregel waarbij je kiest uit de kleuren van de print.  Terug naar boven Divide
  Cookies

  We gebruiken cookies (instellingen) om je de beste ervaring te bieden.