Shopping bag
Menu sluiten

    Klantenservice

    Onze winkels Klantenservice
    Filters
    Welke jeans past bij mij?

    Welke jeans past bij mij?

    Wide leg, skinny, flared, cropped of straight? Het lijkt wel of er net zoveel jeans modellen zijn als figuurtypes. Welke pasvormen zijn on trend, hoe is de fit en welke jeans past perfect bij jou? Onze Jeansguide geeft de antwoorden.


    Jeans Guide - de bekendste jeansmodellen

     
    Duizelt het jou ook met al die jeans pasvormen tegenwoordig? Wat is het verschil tussen een wide leg of flared en wat betekent cropped, high waist, straight of kick flare? Ontdek en herken met ons de 5 bekendste spijkerbroek modellen en kies jouw favoriet voor eindeloos denim... eh draagplezier.


    Skinny jeans




     
     
    De skinny jeans is een strak lichaamsvolgend model. Ze sluit aan vanaf de heup tot op de enkel en heeft een flinke hoeveelheid stretch. Een skinny is een nauw aansluitende broek (denk aan een tweede huidje – skin) en ze benadrukt je billen en benen. Een skinny jeans is de ideale broek (en tegenhanger) onder een wijde top, blouse of tuniek en ze staat bij alle soorten schoenen. Je draagt haar makkelijk in je laarsjes terwijl high Heels je benen nog verder verlengen. Ben jij gezegend met mooi gevormde benen? De skinny is jouw jeans. Dit model komt met een medium (gemiddelde) taillehoogte of high waist (hoog in de taille). Een tregging valt net zo strak als een skinny, maar heeft een elastische tailleband. Dan weet je dat ook weer even.


     
    Brax skinny jeans Shakira
    Brax
    Shop nu
    Rosner jeans Audrey 2
    Rosner
    Shop nu
    Rosner skinny jeans ritsjes Audrey 2
    Rosner
    Shop nu
    Liu Jo skinny jeans Fabulous
    Liu-Jo
    Shop nu
    Liu Jo skinny jeans Divine
    Liu-Jo
    Shop nu
     
     

    Straight jeans





     
    De straight jeans is een rechttoe- rechtaan broek met rechte pijpen. Het is de klassieke jeans die we al jaren kennen met een relaxte comfortabele fit. Ze sluit relaxt aan bij de heup en taille en heeft rechte pijpen die haar zowel sportief als minimalistisch en tijdloos maken. Een straight fit (of regular jeans) is een goede keuze als je een spijkerbroek zoekt die niet te opvallend is en in vele stijlen past. Dit no-nonsense model houdt van een omgeslagen pijpje of juist een high Heel die eronderuit piept. De slim fit broek lijkt een beetje op de straight, omdat ze ook relaxt valt. Het pijpje loopt daarentegen subtiel taps toe.


     
    Summum straight jeans met omslag Sarin
    Summum
    Shop nu
    Cambio slim fit jeans Parla Swarowski
    Cambio
    Shop nu
    Summum slim fit jeans strepen
    Summum
    Shop nu
    Raffaello Rossi slim fit jeans Cara
    Raffaello Rossi
    Shop nu
    Summum coated loose fit jeans metallic Zoe
    Summum
    Shop nu
     
     

    Flared jeans




     
    De flared jeans is een retro model jeans en geïnspireerd op de 70’s met haar uitlopende pijp. Ze werd ook wel bell-bottom jeans genoemd en tegenwoordig heeft ze gelukkig fijne stretch voor een perfecte pasvorm. De flared sluit aan bij de taille, heup en bovenbeen en loopt vanaf de knie wijder uit. Dit model valt vaak hoog in de taille en verlengt je benen optisch. En dat is niet het enige: met haar flare pijp suggereert ze een zandlopermodel en door haar lange pijp lijk je langer en slanker. Verwar haar niet met de bootcut, haar zusje met subtieler uitlopende pijp. Een bootcut jeans valt iets korter terwijl de flared graag bijna de grond raakt. Onder deze jeans passen alle soorten schoenen, van sneaker, loafer, cowboylaarsje tot high Heel.


     
    Marc Cain flared jeans Faro
    Marc Cain
    Shop nu
    Cambio flared jeans Fabienne
    Cambio
    Shop nu
    Liu-Jo flared jeans authentic beat
    Liu-Jo
    Shop nu
    Cambio flared jeans paris
    Cambio
    Shop nu
    Fabienne Chapot flared jeans Eva
    Fabienne Chapot
    Shop nu
     
     

    Wide leg jeans




     
    De wide leg jeans is absoluut on trend met haar wijde pijp en flirt net als de flared jeans met de 70’s. Haar fit is comfortabel rond taille en billen en vanaf daar wijd uitlopend tot ruim over je schoenen. Geen hoog water voor de wide leg en ze past net zo goed bij een plateau-sneaker als high Heel. Dit model is perfect als je stevige bovenbenen of kuiten wilt verbloemen en tegelijk verlengt ze optisch je benen. Combineer haar altijd met een aansluitende top zodat er balans is in aansluitend en wijd. Als je haar draagt met een wijde blouse of trui, accentueer dan altijd je taille met een riempje of aansluitende boord. De wide leg broek heeft een high waist/ hoge taille.



     
    Liu Jo wide leg jeans
    Liu-Jo
    Shop nu
    Marc Cain wide leg broek met broderie
    Marc Cain
    Shop nu
    Cambio wide leg jeans Aimee
    Cambio
    Shop nu
    By-Bar wide leg jeans Femme
    By-Bar
    Shop nu
    Cambio wide leg jeans Palazzo
    Cambio
    Shop nu
     
     

    Cropped & kick flare jeans




     
    De cropped of kick flare is een jeans met een korte wijde of uitlopende pijp. Ze valt hoog boven de enkel en heeft een korte pijp. De cropped (of ingekorte) broek wordt ook wel culotte genoemd of hoog-water-broek. Het is een jeans met een kortere pijp (ruim boven de enkel) die wijd of recht valt. De kick flare jeans heeft een korte uitlopende pijp (zie de flared jeans, maar dan cropped) en is een sportieve broek die perfect combineert met een sneaker. Verwar deze modellen niet met de capri broek met 3/4e pijp die strak en aansluitend valt tot net onder de knie. Het verschil zit in de losse pijp. Niet iedereen straalt in een cropped of kick flare, maar heb jij lange benen en/of fraaie kuiten en houd je van sportief en stoer? Met plateau-sneakers, boots of sandalen met sleehak is deze jeans jouw pittige stapmaatje.


     
    Marc Cain kick flare jeans met vlechtceintuur
    Marc Cain
    Shop nu
    Liu Jo cropped flared jeans authentic Fly
    Liu-Jo
    Shop nu
    Marc Cain cropped jeans met bloemenprint Wylie
    Marc Cain
    Shop nu
    Toni cropped broek streepje Be Loved
    Toni
    Shop nu
    Liu Jo kick flare jeans
    Liu-Jo
    Shop nu


    Krijg jij geen genoeg van jeans en denim?

     
    Ons blog Jeans voor iedereen vertelt over de geschiedenis, onze jeansmerken en quotes van liefhebbers van de spijkerbroek. Dé broek voor jouw figuur geeft aan de hand van de meest voorkomende figuurtypes tips voor de perfecte broek voor jouw figuur. En aangezien een jeans ook een broek is, gelden de regels sowieso. Zien wij jou snel bij BeOne in de winkels of online?

     

    ‘Met onze Jeans Guide vind jij jouw perfecte model spijkerbroek!’

     




    Terug naar boven Divide
    Cookies

    We gebruiken cookies (instellingen) om je de beste ervaring te bieden.